3 min läsning
Så gör du riktigt gott iskaffe hemma
Kaffe

Så gör du riktigt gott iskaffe hemma

För dig som vill göra eget iskaffe hemma delar vi här ett riktigt enkelt recept. Dessutom bjussar vi på några tips för dig att prova!

Hur gör man iskaffe hemma?

En varm sommardag finns det nästan inget godare än en kall iskaffe. Tur är då att iskaffe är riktigt enkelt att göra hemma. Så hur gör man? Följ bara stegen i vårt recept och glöm inte att någon gång prova att göra ditt iskaffe med smaksättning!

Recept iskaffe

Ingredienser

 • Starkt kaffe eller 1 dubbel espresso
 • Isbitar eller isbitar med fruset kaffe
 • 2 tsk socker, agave sirap eller honung (valfritt)
 • Vispgrädde, mjölk eller växtbaserad dryck (valfritt)

 

Så gör du eget iskaffe

 1. Koka starkt kaffe med din vanliga kaffebryggare. Har du en espressobryggare kan du istället göra en dubbel espresso. Ytterligare ett sätt är att kallbrygga kaffet i en presskanna och då använda kallt vatten istället för varmt. Låt presskannan stå i kylen över natten innan du pressar ner filtret. 

 2. Medan kaffet är varmt, tillsätt sockret så att det enklare löses upp.

  Tips! Vill du ha iskaffe utan socker? Det går bra att hoppa över det här steget eller att söta kaffet med lite agave sirap eller honung istället.

 3. Fyll ett glas med is och häll i kaffet som fått svalna.

  Tips! För att undvika att iskaffet blir utspätt med för mycket isvatten kan du byta ut vanliga isbitar mot isbitar med fruset kaffe.

 4. Om du vill, avsluta med att hälla i lite mjölk, växtbaserad dryck eller vispgrädde. Nu är ditt iskaffe redo att serveras!

Smaksätt ditt iskaffe - 3 olika varianter

 • Smaksättning 1 - kanel eller kardemumma:

   

Malen kardemumma eller kanel är naturligt söt och ger iskaffet lite extra smak! Blanda med lite vaniljpulver och mjölk eller växtbaserad dryck innan du häller på iskaffet.

 • Smaksättning 2 - salt karamell:

   

Salt karamell är en riktig dröm som smaksättning. Ringla kolasås på glasets väggar och fyll därefter på med iskaffet. Toppa sedan med lite mer kolasås innan du tillslut tillsätter en nypa flingsalt. Mums!

 • Smaksättning 3 - chokladsås:

   

Likt kolasåsen ringlar du istället chokladsås på glasets insida. Fyll glaset med iskaffe och toppa sist med vispad grädde och lite extra chokladsås.

Convini brinner för gott kaffe!

Vår passion är kaffe och på arbetsplatser serverar vi lika gott kaffe på jobbet som på ditt favoritcafé. Som vi brukar säga, ditt företag smakar som kaffet du bjuder på, så se till att ge kollegor och kunder en riktig kaffeupplevelse! Upptäck Convinis helhetslösningar för kaffe på jobbet samt våra moderna kaffemaskiner i världsklass.

Läs mer om kaffe på jobbet

Besök även våra kundcase för att se vad våra kunder tycker om oss!

Författare: